У Аранђеловцу ухапшени Иван Ивановић и Миодраг Прековић

Како пише “Герила”,  данас су у Аранђеловцу приведени председник Конзервативног покрета “Наши” Иван Ивановић и члан извршног одбора покрета “Двери” Миодраг Прековић, након што су покушали да спрече принудно исељење породице Јашовић.

Ратном ветерану Горану Јашовићу државна фирма “Шипад комерц-грађа промет” уступила је пословни простор, како би могао да га преуреди за становање, након чега се убрзо угасила, а на њеном месту се отворила фантомска фирма која сада тражи то земљиште назад.

Ова „фантомска фирма“ не полаже никакво право на имовину прве фирме, а сам судски поступак који се води између те фирме и породице Јашовић још увек није завршен – што није спречило извршитеља да принудно покуша да исели ову породицу.

Ћерка Горана Јашовића, Теодора Јашовић,  раније је објавила на свом инстаграм налогу и да се испред куће паркирао комби из кога је изашла група набилдованих људи и рекла „лако ћемо ми ово да растуримо“.

Редакција Гериле је покушала да ступи у контакт са полицијском станицом у Аранђеловцу али безуспешно.

Првобитно им је речено да информације не могу да добију, а на поновљено питање везано за лица која су притворена, спуштена им је слушалица.

Двери: Исељавање ове породице и хапшење члана Двери Миодрага Прековића и председника Конзервативног покрета Наши Ивана Ивановића, “дело савремених дахија”

Поводом хапшења Миодрага Прековића и Ивана Ивановића, Српски покрет Двери издао је саопштење.

У саопштењу се наводи да су ова, као и низ претходних интервенција јавних извршитеља широм Србије уз асистенцију Полиције, доказ да је власт спремна да зарад пар стотина евра дуга који је ова породица имала у други план стави породицу као основну ћелију друштва и апсолутно занемари њихова основна права на породични дом, као и околности у којима се иста нашла.

Истичу да је “све ово посебно болно” због чињенице да је господин Градимир Јашовић, “кога власт данас хладнокрвно исељава” био учесник рата на Косову и Метохији, и да су га тада са свог огњишта протерали шиптарски терористи.

Констатују и да је исељавање ове породице, као и хапшење члана Двери Миодрага Прековића и председника Конзервативног покрета Наши Ивана Ивановића, “дело савремених дахија”.

Конзервативни покрет Наши: Ивановићу одређено задржавање 24 часа

Конзервативни покрет Наши објавио је на својој фејсбук страници да је председник покрета, Иван Ивановић, задржан 24 часа у полицијској станици Аранђеловац “ради наводног вређања службеног лица”. Наводе да очекују да се испитају све околности овог догађаја и да се утврди истина око дешавања у Аранђеловцу.

Иван Ивановић задржан на 24 часа у полицијској станици у Аранђеловцу ради наводног вређања службеног лица. Очекујемо…

Geplaatst door Конзервативни покрет "Наши" op Donderdag 27 augustus 2020

 

Цело саопштење покрета “Двери” можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Герила