Рековић из „1 од 5 милиона“ напала Весића, а Шапић га бранио: „Весић има право то да уради!“

Лидер Српског патриотског савеза (СПАС) Александар Шапић бранио је данас заменика градоначелника Горана Весића, рекавши да Весић има право да измести Стари савски мост у парк!

Шапићу је то био аргумент када је ушао у расправу са Валентином Рековић, представницом Покрета „1 од 5 милиона“. Рековићева је напала Весића, казавши да нема право да ради шта му падне на памет, противно мишљењу струке, а Шапић је заменика градоначелника бранио речима да он на то има право јер је то „политичка одлука“.

Наиме, Рековићева је у јутарњем програму на ТВ Прва представљала концепт четврте гране власти који „1 од 5 милиона“ заговара, а по којем би стручњаци, које би бирали директно грађани, чинили ту грану власти и имали би механизме наџора извршне, законодавне и судске власти. Како је истакла Рековићева, три гране власти не функционишу јер је партијска књижица ушла свуда, а четврта грана власти имала би механизме контроле и реаговања у смислу да блокира неку одлуку или пројекат који је штетан по грађане.

Шапић је за то рекао да је „немогуће“, да се слаже да треба да имамо стручне људе али да политику креирају политичари.

„Архитекта пројектује оно што му тражи онај који га је ангажовао, возач аутобуса је стручан за то али не може да вози где он хоће…“, говорио је Шапић.

Рековић је покушала да га исправи и објасни како би то функционисало на примеру Старог савског моста који Весић хоће да измести у парк. Ако струка каже да је то непотребно, да мост може да функционише уз реконструкцију ту где јесте, а да се новац преусмери у на пример изградњу моста код Трмбаса где га нема, онда би четврта грана власти могла Весићу да каже НЕ МОЖЕ. У преводу, да не могу политичари мимо струке и грађана да раде шта им падне на памет.

На то је лидер СПАС-а стао у одбрану Весића, казавши:

„То је политичка одлука, Весић има право да то уради. То је политичка одлука“.

Остаје нејасно да ли је Весићево право да измешта Стари савски мост у парк Шапић бранио у име старих дана, када су обојица били део Демократске странке док је била на власти.

 

Извор: Герила