ДЈБ: Радуловић није рекао да излазимо на изборе, тек ћемо одлучивати о томе

Лидер Покрета „Доста је било“ (ДЈБ) Саша Радуловић демантовао је да је у свом ранијем данашњем обраћању на конференцији за новинаре у Скупштини Србије изјавио да је ДЈБ одлучила да иде на изборе, саопштено је из тог Покрета.

У саопштењу ДЈБ се наводи да „Саша Радуловић ни данас ни раније није изјавио да ће ДЈБ изаћи на изборе“, како је известила Агенција Бета, већ да „покрет прикупља потписе за регистрацију странке и евентуални излазак на предстојеће изборе, али да ће званична одлука бити донета тек након што потписи буду прикупљени“.

Како се наводи, Радуловић је на конференцији за новинаре изјавио „да ћемо на овим изборима морати да, упркос томе што су намештени бирачки спискови и што медији нису фер, да се изборимо за останак у бици“, што није значило најаву да ће изаћи на изборе.

„Ово је једна битка у великом рату, једна борба, и у овом рату на крају морамо изборити суверену Србију. Ово је маратон, није спринт, ваља нам истрајати у тој борби“, рекао је Радуловић на конференцији за новинаре говорећи о томе да се залаже за промену власти на легалан начин, а не на улици.

„ДЈБ и даље сматра да бојкот има смисла ако је у њему цела опозиција: ПСГ, ДЈБ и цео СЗС. У супротном, парцијални бојкот је политичко самоубиство. ДЈБ је спреман да бојкотује изборе уколико је у њему комплетна релевантна опозиција“, саопштено је из ДЈБ.