1 од 5 милиона: „Миши Вацићу на мала врата дају локалну власт широм Србије!“

Покрет „1 од 5 милиона“ упозорава јавност на нову подвалу режима Александра Вучића која се спрема у потаји, а то је да се Српска десница и Миша Вацић директно уведу у власт у скоро 50 општина и градова широм Србије.

„Како сазнајемо, режимски медији добили су налог да не извештавају о активностима Српске деснице, с циљем да код јавности произведу уверење да је овај режимски пројекат пропао, а да ће парламент и локалне скупштине остати затворени за ове опскурне парамилитантне креатуре. У позадини се спрема нешто друго, а то је да се Вацићу да локална власт у 48 градова и општина широм Србије, као и у Покрајини. За то је СНС упрегла своју машинерију како би Вацићу испоручила скоро 60.000 потписа за кандидовање изборних листи, а потом и гласова“, наводи Покрет „1 од 5 милиона“.

Како истиче Покрет „1 од 5 милиона“, у прилогу који им је достављен од сада већ бившег члана Изборног штаба Мише Вацића, „пописани су општине и градови у којима овај екстремни десничар излази на локалне, али и покрајинске изборе, уз број кандидата које ће имати на листама“.

„Будући да је на локалним изборима потребно 30 потписа подршке по кандидату са листе, дође се до броја од скоро 60.000 потписа које је Вацићу обезбедила СНС. Одређени број гласача СНС добио је и налог да на локалним изборима гласа за Вацића, како би му се обезбедио сигуран улазак у локалне скупштине у сваком од наведених градова, а потом и сигуран улазак у власт“, истиче се и додаје да је исти сценарио је примењен и на изборима у Медвеђи прошле године, на којима је Српској десници „позајмљено“ 6,52 посто гласова и одмах потом постала је део власти.

Покрет „1 од 5 милиона“ наводи да је већ упозоравао на овај прљави план власти – „да се у скупштине и владајуће структуре инсталирају „страшила“ наспрам којих ће Вућич изгледати као мање зло, измиритељ и умивени Европејац. Страшило Вацић и њему слични биће задужени за сталну производњу конфликата, застрашивања, а по потреби и песничења.“

„Зато још једном понављамо: Вацића не треба гледати као политичку старлету којој се подсмевамо, бившег осуђеника који је аванзовао до путника „осликаног воза“ ка Косову, већ као изузетно опасну манифестацију ишчашеног режима која може да води само даљој ескалацији сукоба у Србији. Екстремисту који репетира пушке на оснивању својих одбора и прети политичким неистомишљеницима, овај режим спрема да уведе директно у власт у целој Србији. Зато позивамо грађане да надгласају овај изопачени план, али и све демократске снаге и организације у друштву да им за то не оставе брисани простор на изборима. Јер у супротном, Србија ће наредне четири године бити експериментални полигон за терор још већи но данашњи“, поручују из Покрета „1 од 5 милиона“.