Полиција претукла Бојана Савића, а потом се отарасила доказа

Бојана Савића из Грађанске патроле, који је јавности недавно указао на то да је „Левијатан“ отео пса ромској породици Гарип, ухапсила су и претукла два инспектора ноћас у центру Београда, преноси портал нова.рс

У станици полиције су му, како незванично сазнаје нова.рс, одузели камеру, телефон и диктафон и обрисали сав материјал који је снимио на лицу места, а на којем се јасно видело хапшење и напад на њега, где се чују бруталне псовке, вређања и претње.

Он је заустављен код Трга Николе Пашића док је возио ауто за време полицијског часа. Када су утврдили да има новинарску дозволу за кретање, као и то да је био на терену, односно, да је на свом Инстаграм профилу радио лајв пренос са улица Београда, огромном брзином створила се и друга полицијска патрола.

Из МУП возила су изашла два инспектора који су, како незванично сазнаје нова.рс, без икаквог повода угурали Бојана Савића у ауто, потом га унутра тукли, псовали, брутално вређали, претили и викали му да је “ћелава стока коју ће да поломе од батина”.

По изласку из станице, Савић је био на ВМА где су му констатоване тешке телесне повреде, односно пробијена бубна опна. Такође, сазнајемо да су му у полицији одузели сва средства за рад, међу којима су били камера, диктафон, телефон и да су обрисали сав материјал који је снимио, као и доказе да су га ударали и псовали.

 

Извор: Нова.рс

Фото: Правда.рс