Интервју са Огњеном Петровићем, младим хуманитарцем и политичким активистом

Портал БУНТ данас је имао прилику да разговара са Огњеном Петровићем.

Огњен је млади родољуб, хуманитарац и политички активиста из Аранђеловца.

За БУНТ је говорио о разним темама:

 

1)         Како си одлучио да почнеш са хуманитарним радом, да почнемо од тога?

Пре свега, добар дан Вама и вашим читаоцима. Једноставно сам доведен у ту ситуацију, никада не знамо шта може сутра бити са нама, сутра лако то може на наша врата да закуца. Стопа сиромаштва у Србији је јако велика, нажалост. Ако узмемо у обзир да данас један аутомобил који је стар око 15 година кошта око 400.000 динара, (просечна плата једног радника на територији Републике Србије је негде око 40.000 динара, нећемо у ту рачуницу укључити плате председника општина, посланичке плате и остало, дакле само плате поштених радника), добијамо то да ми 10 месеци не смемо динар да потрошимо: да не једемо, не пијемо, не идемо нигде, не облачимо се, не плаћамо рачуне. Једноставно само радимо и спавамо, да би  искупили неких 400.000 динара за аутомобил који је стар око 15 година. Опет, после немамо за регистрацију, али Боже мој, биће следеће године!

2)         Колико дуго си политички активан и зашто си се активирао у политици?

Одавно пратим дешавања на политичкој сцени у Србији, а од пре пар година сам редовно активан. Свако ко ћути на дешавања и окреће леђа проблемима за мене је саучесник у овим дешавањима.

3)         Можеш ли нам рећи нешто о свом политичком опредељењу, којој странци припадаш?

Па идеологија којом се ја водим је јасна и прецизно дефинисана. Велики проблем у Србији је тај што је партократија у превеликој мери заступљена. Ако ниси члан владајуће странке, тешко да ћеш успети и створити себи неку сигурну будућност овде.

4)         Како гледаш на актуелну власт?

Тренутна власт је најгори олош и шљам који је могао да задеси Србију и њен народ.
Не знам како бих другачије описао, малопре сам Вам дао онај пример за аутомобил. Да ли је то златно доба о којем они причају? Замислите тек да имате четворочлану породицу, а да Вам се на телевизији појави министар финансија Синиша Мали (са плагираним докторатом) и каже да ће од 1. новембра минималац износити, пази сад: целих 30.000 динара! Шта може да се уради данас са 30.000 динара? Битније је то што ће таксисти добити 5.000 евра субвенцију да купе нова возила, а протестовали против тога што CAR-Go не ради по закону.

5)         Како гледаш на протесте 1 од 5 милиона?

Подржавам сваки вид протеста против ове накарадне власти, свака част за мештане Топлог Дола који су показали спремност да се до краја изборе са нељудима који су задесили 21. век. Штета је што протеста нема у свим градовима у Србији, ја се искрено надам да ће се вратити и да ће заживети и ојачати још боље од овога.

6)         Како коментаришеш опозицију у Србији? Да ли је довољно јака да смени тренутну власт?

Опозиција је довољно јака, али нажалост, имате ситуацију где до медија не може доћи глас опозиције, па се став опозиционих странака не може ни чути. Кад кажем опозиционе странке, не мислим наравно на “Заветнике, “СРС”, “ЛДП” и остале припаднике квазиопозиције. Народ који се информише путем телевизија са националном фреквенцијом могао је да чује само да је “Бошко фашиста”, “Ђилас украо 500.000е”. Али за разлику од тога, на Пинку, Хепију и осталим пропагандним гласилима ове власти често можете видети Милицу из Заветника, Шешеља и остале лидере станака који су, буквално, огранак СНС-а.

 

Бунт

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *